Riviera dei Limoni

spacer haven van Gargnano
     

 

Omgeving

 
Aan de westoever van het Gardameer liggen de acht dorpen Limone, Tremosine, Tignale, Gargnano, Magasa, Toscolano Maderno, Gardone Riviera en Salò. Zij vormen samen de Riviera dei Limoni.

Tignale

Tignale ligt tussen de plaatsen Gargnano en Limone en bij het bekende plaatsje Salo. In Gardola (Tignale) kunt U alle dagelijkse boodschappen doen bij de bakker, slager en supermarkt. Er zijn diverse restaurantjes, pizzeria’s en natuurlijk ijssalons.

Gargnano

haven GargnanoDit stadje bestaat uit drie havenplaatsjes, allemaal met hun eigen charme. Het klooster en de kerk San Francesco zijn zeker een bezoek waard. Bij Gargnano is een gratis strand, het Parco Fontanella. Hier is het heerlijk zitten in de schaduw van de olijfbomen. In het Theatrodel Vittoriale Degli Italiana worden openlucht concerten georganiseerd.

Toscelano

Het is ongeveer een half uur rijden naar Toscalano-Maderno. Hier vertrekt regelmatig een veerboot naar het toeristische gedeelte aan de oostoever. Verder is er in Toscalano het breedste strand van het Gardameer te vinden.

Salò

Salò heeft de langste boulevard van het meer en veel bezoekers vinden het ook de mooiste. Aan de boulevard zijn vele café's en ijssalons te vinden en aan de steigers liggen kleurrijke bootjes te dobberen op het meer.
Salò is de enige plaats aan het meer met een Dom. De bouw van deze laatgotische kerk is gestart in 1453.

Limone

Limone ligt tussen de hoog oprijzende bergen aan het meer. Het is een klein historisch plaatsje en de toeristische trekpleister van de westzijde van het Gardameer. Tijdens het Feta Popolare Del Lago schenkt men op de Piazza Garibaldi gratis witte wijn. Het meer ten noorden van Limone is een waar surfparadijs.

Aan de westoever is voldoende vertier, maar blijft bij uitstek geschikt voor mensen die van rust en natuur houden.

Links

http://www.tignale.org
http://www.rivieradeilimoni.it
http://www.gardaland.com
http://www.gardalake.it/arena-verona
http://www.gardameer-nu.nl 
http://gardameer.startpagina.nl